Wasabi lexikon
Többszörös "Best of Restaurants" díjas, magas színvonalú, elit helyekként vagyunk jelen a magyar vendéglátásban
Sushi
Főtt, ecetes rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak
Nigiri
Rizsből formált ovális gombóc, amit kézzel formáznak, és rendszerint feltét, illetve wasabi kerül rá. A feltét rendszerint hal vagy egyéb tenger gyümölcse. Bizonyos feltéteket vékony noricsíkkal(algaszalaggal) rögzítenek a rizshez
Gunkan
A nigiri egy fajtája: ovális, kézzel formált rizsgombóc, amit noricsíkkal (algaszalaggal) kötnek át, mert belsejében lágy vagy apróra vágott töltelék található, például kaviár
Maki
Henger alakú, készítésekor a rizst és tölteléket leggyakrabban noriba (algalapba) tekerik (időnként vékony omlettbe vagy szójapapírba tekerve is előfordulhat). A tekercset hat-nyolc szeletre vágják fel. Összetekerését a makiszu nevű kis bambuszszőnyeg segítségével végzik
Futo maki
Noriba tekert vastag tekercs, 3–4 cm átmérőjű is lehet. Két-háromféle töltelék található benne, ezeket úgy válogatják össze, hogy ízben és színben is kiegészítsék egymást
Temaki
Kúpformára tekert nori megtöltve. Többnyire tíz cm hosszú, és kézzel eszik, mert evőpálcikával nehezen fogható meg. Legjobb akkor, ha készítése után közvetlenül elfogyasztják, mert a nori magába szívja a nedvességet, veszít ropogósságából és nehezebb átharapni
Sashimi
Nyers halválogatás, amit salátaágyra fektetnek
Rizstészta
Rizslisztből készült tésztafajta
Üvegtészta
Mungobabból készült vékony, átlátszó tésztafajta, ami tojást nem tartalmaz
Udontészta
Búzalisztből készült vastag tésztafajta, ami tojás nélkül készül
Kimchi
A kimcshi a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része. A legfontosabb összetevő a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. A kimcshi erjesztéssel készül. A kimcshit a világ egyik legegészségesebb ételének tartják a dietetikusok.
Pad thai
Pad thai vagy phat thai egy rizstésztából készült étel, ami Thaiföld utcáin és éttermeiben a legnépszerűbb fogás.
Bento
Magyarul ebéd tál, amiben megtalálhatod az előételt, a köretet, a desszertet és a salátát is.
Sake
A japánok ősi alkoholos itala, ami rizs erjesztésével készül.